mountainbike PSO.jpg

Bezoek Huldenberg

HOE GERAAK JE IN HULDENBERG?

Met de gratis shuttlebus

We voorzien van donderdag tot en met zondag gratis shuttlebussen naar het WK-dorp. De bus vertrekt in het centrum van Ottenburg en rijdt via de Leuvensebaan en de Potterstraat naar Huldenberg en terug (bus met letter C). De verwachte reistijden zullen per WK-dag uithangen in de bushaltes van De Lijn. Het gebruik van de shuttlebus is volledig gratis!

 • Donderdag 23 september vertrekt de eerste bus in het centrum van Ottenburg om 14u20 en om de 40 minuten zal de bus opnieuw passeren. Om 1u ’s nachts vertrekt de laatste bus uit het WK-dorp om iedereen veilig thuis te brengen.

 • Vrijdag 24 september vertrekt de eerste bus al om 8u50 in het centrum van Ottenburg, om nadien opnieuw alle 40 minuten te passeren (laatste opstap rond 12u50). ’s Avonds vertrekt de eerste bus uit het WK-dorp om 18u15; de laatste is opnieuw voorzien om 1u. We leggen bovendien een extra lijn in tussen Huldenberg en de Parking Potterstraat te Sint-Agatha-Rode (bus met letter B). ’s Ochtends kan je hier een eerste maal de bus nemen om 9u30 en deze bus zal om de 25 minuten passeren (laatste opstap rond 13u). ’s Avonds kan je vanaf 18u15 met deze bus terugkeren uit het WK-dorp.

 • Zaterdag 25 september geldt dezelfde regeling als vrijdag, alleen begint alles een uurtje vroeger in de ochtend. Voor bus C betekent dit een eerste opstap in het centrum van Ottenburg om 7u50, laatste opstap rond 11u50. ’s Avonds kan je vanaf 17u15 terugkeren uit het WK-dorp, laatste opstap om 1u. Bus B rijdt eveneens uit: eerste vertrek aan Parking Potterstraat om 8u30, laatste opstap rond 12u. ’s Avonds kan je vanaf 17u15 opnieuw om de 25 minuten heen en terug.

 • Zondag 26 september beginnen we de dag zeer vroeg: al om 7u kan je de bus nemen in het centrum van Ottenburg, laatste opstap rond 10u55. We splitsen bus C die dag op in een lijn C1 (die via de Leuvensebaan rijdt) en een lijn C2 (die via de Veeweidestraat rijdt). Lijn B rijdt uit vanaf 7u30, laatste opstap rond 11u. ’s Avonds kan je vanaf 17u50 naar huis, de laatste bus is dan voorzien om 23u.

Parkeer je wagen in Waver-Noord

De stad Waver en GSK stellen verharde randparkings ter beschikking in de industriezone Waver-Noord.

Uw auto parkeren kost 5 euro. Van daaruit brengen gratis shuttlebussen u naar ons WK-dorp. U kan de randparkings bereiken via de E411, afrit Bièrges – Waver Noord en dan de pijlen WK-dorp Huldenberg volgen.

Kom te voet of met de fiets

Te voet geraak je overal. Het parcours is volledig verkeersvrij tijdens de opgegeven uren, ook voor fietsers. De fiets aan de hand kan overal. Je kan je fiets stallen op drie fietsparkeerplaatsen:

 • Kleuterspeelplaats van GBS Den Elzas (Elzasstraat 19);

 • Dreefstraat (ter hoogte van het kasteelpark);

 • R. Borremansstraat (ter hoogte van de terreinen van Keukens Theyssens).

Met de bus of trein

Wie met de trein komt, stapt best af in de stations van Waver of Sint-Joris-Weert. Van daar pendelt een bus van De Lijn heen weer naar het WK-Fandorp. De reizigers stappen in Sint-Agatha-Rode over op de WK-shuttlebussen met letter B.

De bussen van De Lijn rijden niet uit op de uren dat het parcours is afgesloten. Dat betekent dat er geen busverkeer in Huldenberg is richting Leuven en richting Overijse/Brussel en ook niet richting Leuven via Sint-Joris-Weert. Wie gebruik maakt van het openbaar vervoer om naar de school of het werk te pendelen, informeert zich best bij De Lijn: www.delijn.be of 070 220 200.

Met een supportersbus

Ons WK-dorp met zijn boeiende waaier aan randanimatie en optredens is de ideale plaats om het WK in groep te beleven. Ben je lid van een supportersvereniging van een renner of renster, dan kan je met een eigen supportersbus het WK-dorp bezoeken. We voorzien een gratis parking voor supportersbussen, maar je plaats reserveren is wel verplicht. Wil je een plaats reserveren? Stuur dan een e-mail naar info@wkhuldenberg.be en dan krijg je de informatie toegestuurd.

VERBLIJF OP DE CAMPERZONE

Zoek je nog een toffe plek om met de camper/mobilhome het WK te beleven? Wij voorzien meer dan voldoende standplaatsen op wandelafstand van ons WK-dorp! Een waaier van activiteiten zorgt voor beleving naast de koers, waarbij amusement, genieten van de prachtige natuur en lekkere spijzen en dranken hand in hand gaan. Een standplaats voor uw verblijf kost 50 euro. De staanplaatsen worden verdeeld door de organisatie en zijn niet vrij te kiezen. 

 • Reservatie kost je €50 per staanplaats voor uw verblijf van 21 september tot en met 27 september 2021,

 • Camperzones voor Mobilhomes en Campers,

 • Voor elke camper is 8,5m x 6m voorzien,

 • Tussen de campers in rijrichting is eveneens 3m voorzien,

 • De camperblokken zijn afgescheiden met een baan van 6 meter (voorgeschreven 5m),

 • Er zijn  nutsvoorzieningen voorzien (water en elektriciteit) op de camperzone. 
   

Gebruik de knop hieronder om jouw plaats te reserveren. 

Na reservering ontvangt u de coördinaten van de camperparking op uw ticket.