Mobiliteit

Huldenberg is apetrots dat het WK-wielerpeloton onze gemeente doorkruist. Tegelijk is het zaak om goed voorbereid voor de dag te komen en vooruit te denken aan onze verplaatsingen van donderdag 23 tot en met zondag 26 september. We hebben het in de eerste plaats over Huldenberg, maar de verkeerssituatie is dezelfde in alle gemeenten van de Flandrienlus: Overijse (Terlanen, Overijse en Eizer), Tervuren (Duisburg), Bertem (Korbeek-Dijle) en Leuven. 

Het parcours wordt volledig afgesloten: twee uur vóór de passage van de renners tot een uur na de (laatste) passage van de groene vlag. De uren die we hier meegeven gelden voor Huldenberg, Overijse en Tervuren en zijn berekend op basis van hoe snel de renners gemiddeld fietsen. Dat kan uiteraard wat schommelen.

In dit verband willen we benadrukken dat al deze maatregelen van hogerhand zijn opgelegd (richtlijnen van de internationale wielerorganisatie UCI) en deze maatregelen houden geen verband met de activiteiten die wij als WK-dorp organiseren. De maatregelen zouden sowieso van toepassing zijn geweest, ook in het geval de gemeente geen WK-dorp zou zijn. 

Het parcours van de Flandrienlus is afgesloten voor alle verkeer op volgende dagen:

  • donderdag 23 september van 8:30 tot 12:30 (oefenritten)

  • vrijdag 24 september van 13:30 tot 17:30 (U23 Mannen)

  • zaterdag 25 september van 12:30 tot 16:30 (Elite Vrouwen)

  • zondag 26 september van 10:30 tot 17:00 (Elite Mannen)

WK-wielrennen-2021-Flandrien-Circuit-724x1024_0.jpg

Het WK-parcours doorkruist Huldenberg twee keer: de eerste keer komen de renners vanuit Korbeek-Dijle, de tweede keer vanuit Duisburg:

  • Komende van Korbeek-Dijle: RD Langerodestraat, RD Kapelbergstraat, RD Dorpsstraat, RD Loonbeekstraat, RD Sint Jansbergsteenweg, RD L. Kriegelstraat, RD R.  Borremansstraat, LA Smeysberg, RD Holstheide naar Terlanen.

  • Komende van Duisburg: RD de Limburg Stirumlaan, RA A. Goossensstraat, LA Gemeenteplein, RD R. Borremansstraat, RA Smeysberg, LA Stroobantsstraat, RD Wolfshaegen, RD Beekstraat, RA Dorpsstraat, RD Kapelbergstraat, RD Langerodestraat naar Korbeek-Dijle.