Programma Fandorp Huldenberg

Hieronder kan je een overzicht vinden van het programma van activiteiten in het Fandorp in Huldenberg. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle inwoners en bezoekers aan onze gemeente. We hopen dat we er samen met jullie een heel aangenaam evenement van kunnen maken.
Donderdag 23 september


Spiegeltent: Het Zevende Zegel (vanaf 16:00)

Op donderdag starten we om 16:00 met een afterwork in de Spiegeltent. Kom na het werk een lekkere Orval drinken in een unieke setting. De ambiance van Het Zevende Zegel wordt voor één keer van Ottenburg naar Huldenberg verplaatst. In de Spiegeltent zal je vanaf 22:00 kunnen genieten van de dj set van Deuce Coupe.


Publiekstent: OHR Huldenberg (vanaf 18:00)

Op donderdag kan je voor 20genieten van een OHR Barbecue van 18:00 tot 20:00. Daarna kan je vanop het lounge-terras genieten van het optreden van de Belpopband. Kom je graag genieten van een barbecue, gelieve je dan in te schrijven via het formulier op onze website.


Opening WK tentoonstelling (19:00) - Sporthal De Kronkel

Om het fietsen en onze wielergeschiedenis extra in de verf te zetten, organiseren we in samenwerking met de Heemkundige Kring van Huldenberg een unieke WK-tentoonstelling in de sporthal De Kronkel. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 23/09 om 19:00. Iedereen is van harte welkom! De tentoonstelling is gratis te bezoeken op vrijdag 24/09, zaterdag 25/09 en zondag 26/09 – telkens van 10:00 tot 19:00. Je kan tijdens de tentoonstelling ook steeds genieten van een hapje en een drankje, aangeboden door onze lokale verenigingen.


We zetten graag al enkele standhouders in de kijker:


Felix Cycles:

Felix Cycles is een platform voor creatieve en sportieve geesten die van de fiets een technisch en artistiek kunstwerk willen maken. Ze maken het perfecte stalen frame voor uw fiets. Alles op maat en met de componenten van uw keuze. Onderdelen van een bestaande fiets overnemen op een custom built kader kan ook. Samen met een groep van meer dan 20 kunstenaars decoreren ze uw fietsframes en maken ze er een uniek pareltje van. Op en top Made in Belgium, meer nog: met een atelier in Leefdaal. Tijdens de tentoonstelling zal je kunstenaars live aan het werk kunnen zien. Kom hun fietsen ontdekken tijdens de tentoonstelling.

Voor meer informatie: www.felixcycles.be


Leuven Wielerstad:

Leuven Wielerstad – In het wiel van het WK 2021 brengt voor het eerst de meest verrassende verhalen uit de 140-jarige wielergeschiedenis van Leuven. Wie weet dat de eerste Belgische kampioen wielrennen in 1884 uit Leuven kwam? Dat een Leuvense cafébaas in 1947 onverwacht de Ronde van Spanje won? Maar ook onze eigen streek komt aan bod met een aantal unieke verhalen. Het is een stijlvol vormgegeven boek met tientallen tekeningen in kleur. De illustraties worden ook tentoongesteld en zijn beschikbaar in een gelimiteerde kunstdruk-uitgave. De verhalen werden opgetekend en verzameld door Gunter Hauspie, een historicus en reisjournalist. Reinhart Croon is een gewaardeerd tekenaar die staat voor elegante en zeer aansprekende illustraties. Beiden delen een passie voor de fiets. Kom het boek en de tekeningen ontdekken op de tentoonstelling.

Voor meer informatie: www.leuvenwielerstad.be


Heemkundige Kring van Huldenberg

De Heemkundige Kring van Huldenberg heeft als doelstelling het verzamelen van allerlei kennis over de gemeente en het verspreiden van die heemkennis door middel van publicaties, voordrachten en tentoonstellingen. Speciaal voor het WK wielrennen dook de Heemkundige Kring in de wielergeschiedenis van onze gemeente. Ze hebben beeldmateriaal verzameld van meer dan 40 lokale renners uit onze oude en jonge wielergeschiedenis. De foto’s worden zorgvuldig afgedrukt en ingekaderd. Ze hangen klaar om ontdekt te worden tijdens de tentoonstelling.


Duckwing

Een onderneming uit Huldenberg met een hart voor de natuur. In onze mooie en groene Druivenstreek willen ze kleine groepen een uitdagende en gezellige natuurbeleving bezorgen. Met het oog op het WK zetten ze de kickbikes in de kijker, een kruising tussen een step en een fiets. De kickbikes zijn zeer stevig en robuust en worden ingezet tijdens verjaardagsfeestjes, (foto)zoektochten, teambuildings en workouts. Verhuur met of zonder begeleiding is mogelijk.

Voor meer informatie: www.duckwing.be


Belpopband (20:00 - 21:30) – Podium Parking De Kronkel

Er bestaat enorm veel Belgische muziek, maar kennen we die muziek nog echt? Zijn we ons bewust van wat Belgische muzikanten in hun mars hebben? Belpopband is een coverband met een hart voor Belgische popmuziek. De coverband bestaat uit jonge ervaren en professioneel geschoolde muzikanten. Ze willen het beste van de Belgische muziek in de verf zetten. Dit doen ze in een energieke liveshow waarbij ze het publiek meenemen van The Wallace Collection tot Selah Sue, kortom van vroeger tot nu!

Vrijdag 24 september


Scouts Loonbeek vanaf 12:00 - Jeugdweide

Op de jeugdweide in het centrum van Huldenberg zal de Scouts van Loonbeek een heuse kidsday organiseren. De leiding zal verschillende gratis activiteiten voorzien en je kan je naar hartenlust uitleven met de springkastelen, parcours, just dance kinderfeest, waterpistolen en andere spelletjes. Je kan er ook terecht voor een hapje en een drankje. We creëren een veilige omgeving waar alle kinderen en jongeren welkom zijn. Kinderen kunnen tot 18:00 deelnemen aan de activiteiten. Vanaf 14:00 kan je op de weide ook terecht voor een afterwork. De ouders en andere bezoekers kunnen in de zitlounge genieten van een cocktail na het werk. Om 20:00 begint de scoutscantus in de tent op de jeugdweide. Cantusboekjes worden voorzien, dus iedereen kan deelnemen en uit volle borst meezingen. Via het LED-scherm kan je de liedjes volgen. Na de cantus kan je nog nagenieten terwijl een dj wat leuke muziek draait. Op het scoutskamp werd er een heus MNM-feestje georganiseerd en zo’n feestje wil men in Huldenberg nog wel eens herbeleven.


Spiegeltent: Oudervereniging Den Elzas Huldenberg en Dansschool Step by Step (vanaf 12:00)

Twee verenigingen slaan de handen in elkaar om in de Spiegeltent een aangenaam en actief aanbod te voorzien met de focus op kinderen. Tussen 12:00 en 14:30 kan je er terecht voor een braadworst met appelmoes of een (veggie) hamburger. We organiseren een leuke Tik-Tok Party, mini-disco en grappige danswedstrijden. Van al dat dansen, krijg je honger. Daarom voorzien we een vieruurtje met pannenkoeken, suikerspin en donuts. Om 18:00 kan je komen kijken naar een optreden van Tiany Michiels, finaliste van The Voice Kids en demo-danser bij Step by Step. Dat wil je zeker niet missen! Nadien kan je bij ons terecht voor een drankje en een hapje terwijl je kan genieten van de optredens.


In het centrum van Huldenberg kan je vanaf 13:00 ook genieten van acrobatische acts die aangeboden worden door Circus Atelier Salto. De steltenloper zal zeker de aandacht trekken van jong en oud. Later in de namiddag kan je komen kijken naar een unieke vuursolo.


WK tentoonstelling (13:00 - 19:00) - Sporthal De Kronkel

Om het fietsen en onze wielergeschiedenis extra in de verf te zetten, organiseren we in samenwerking met de Heemkundige Kring van Huldenberg een unieke WK-tentoonstelling in de sporthal De Kronkel. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Je kan tijdens de tentoonstelling ook steeds genieten van een hapje en een drankje, aangeboden door Smash Neerijse.


Braderie (15:00 - 19:00) - centrum Huldenberg

Onze handelaars en verenigingen engageren zich om inwoners en bezoekers hartelijk welkom te heten in onze mooie gemeente. Op verschillende standjes kan je kennis maken met het aanbod van handelaars en verenigingen. Ze serveren ook een hapje en een drankje tijdens de braderie. Neem de tijd om eens rustig rond te kuieren en een praatje te slaan.


Publiekstent: OHR Huldenberg (vanaf 17:00)

Op vrijdag kan je voor 10lekker Italiaans eten bij OHR met een aanbod van pasta en lasagne van 17:00 tot 20:00. Daarna kan je vanop het lounge-terras genieten van de optredens. Kom je graag genieten van een Italiaanse avond, gelieve je dan in te schrijven via het formulier op onze website.


50 Tinten Brijs (18:30 - 20:00) - Podium Parking De Kronkel

50 Tinten Brijs is spontaan geboren uit een vriendschap tussen zes muzikanten. Omdat ze allemaal een opvoeding en sommige onder hen zelfs enige scholing hebben genoten in het Nederlands, besloten ze het 'Engels met haar op' links te laten liggen en zich volledig toe te leggen op een 'moedertalig' repertoire. Dit heeft als resultaat dat ze het beste brengen van De Kreuners, Gorki, De Mens, Noordkaap, Doe Maar, Het Goede Doel, The Scene... Enkel rock hoor ik u denken? Neen, ook klassiekers van artiesten zoals Louis Neefs, Rob De Nijs, Bots, Lais, Urbanus, Will Tura, Clouseau, Liliane St Pierre, André Hazes, - de lijst is eindeloos -, komen aan bod.


De SCHil (20:30 - 22:00) - Podium Parking De Kronkel

Nederlandstalige rock, nederpop en kleinkunst gebracht door een doorwinterde liveband. De leden van De SCHil zijn stevig geworteld in de Vlaamse poldergrond van het Meetjesland. Vanuit hun ge-boortestreek Assenede, op de grens met Zeeland, luisteren ze met 1 oor naar Vlaanderen, en met het andere naar Nederland. De SCHil brengt het allerbeste van de lage landen. Ze staan garant voor een vurige show vol ambiance.


Luna6 (22:30 - 00:30) - Podium Parking De Kronkel

Twee zwoele zangeressen en een funky drumster plus een keyboardgod, een freaky bassist en een klassegitarist: deze magische pop-rock-dance cocktail doet vonken overslaan. Samen bouwen ze een feestje voor jong en oud op de pop, rock en dance tonen van Lady Gaga, Avicii, Bastille, The Cure, Muse, The Prodigy en zo veel meer. De meesten spelen ondertussen al 13 jaar samen en dat zie je ook op het podium: niet alleen klinken ze muzikaal goed maar je ziet dat deze band een echte vriendengroep is die zich bij elk optreden ten volle geeft en er telkens samen met het publiek een knallend feestje van maakt!

Zaterdag 25 september


Jeugdhuis De Schup (vanaf 8:00) - Jeugdweide

Bij De Schup denken ze ‘ochtendstond heeft goud in de mond’ want ze beginnen er vroeg aan op zaterdagochtend. Tussen 8:00 en 11:00 voorzien ze een ontbijt op de jeugdweide in het centrum van Huldenberg. Kom genieten van een lekker en uitgebreid ontbijt om het weekend stevig in te zetten. Er zijn koffiekoeken, spek en eieren, pistolets, cornflakes en veel ander lekkers. Een koffie of een glaasje bubbels? Ze hebben alles voorzien. Vanaf 11:00 start Schup Terrazza waar jong en oud kan genieten van een aantal leuke activiteiten. Kom eens langs om een hindernissenparcours uit te proberen of om te kubben of te dartsen. Geniet met vrienden en familie. Tussendoor kan je uiteraard ook naar de passage van de WK wedstrijd gaan kijken.

Vanaf 17:00 worden de dansbenen wakker gemaakt en start Schup Danst! DJ Benni & Friends zal voor de muziek zorgen tot in de vroege uurtjes. De Schup voorziet de hele dag en nacht een hapje en een drankje. Kom zeker langs en blaas samen met de huidige leden en het bestuur 20 kaarsjes uit om de 20e verjaardag van De Schup te vieren.


Op de jeugdweide voorzien we ook extra animatie voor de kinderen. Je kan er fietsen op mini-fietsen op rollen en de ballonnenclown zal met plezier voor jou een fiets (of iets anders leuks) in elkaar plooien. Kort na de middag zullen De Peetjes de bezoekers verwelkomen op het Gemeenteplein. We kunnen het niet genoeg benadrukken: echt iedereen is welkom in het WK Fandorp.


WK tentoonstelling (10:00 - 19:00) - Sporthal De Kronkel

Om het fietsen en onze wielergeschiedenis extra in de verf te zetten, organiseren we in samenwerking met de Heemkundige Kring van Huldenberg een unieke WK-tentoonstelling in de sporthal De Kronkel. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Je kan tijdens de tentoonstelling ook steeds genieten van een hapje en een drankje, aangeboden door Smash Neerijse.


Spiegeltent: Oudervereniging Den Elzas Huldenberg en Dansschool Step by Step (vanaf 12:00)

Ook op zaterdag kan je in de Spiegeltent terecht voor een leuke namiddag. Tussen 12:00 en 14:30 kan je er terecht voor een braadworst met appelmoes of een (veggie) hamburger. Vanaf 14:30 organiseren we een heuse wielerbingo waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Doorlopend kan je genieten van een lekkere pannenkoek of een stukje cake. Om 16:00 plannen we een optreden van de demoteams van Step by Step en kan je het kersverse Belgisch kampioenenduo hip-hop aan het werk zien op het podium op de parking van De Kronkel. Na de optredens kan je nog steeds in de Spiegeltent terecht voor een drankje en een hapje. Kom zeker langs en steun onze verenigingen.


Braderie (14:00 - 19:00) - centrum Huldenberg

Onze handelaars en verenigingen engageren zich om inwoners en bezoekers hartelijk welkom te heten in onze mooie gemeente. Op verschillende standjes kan je kennis maken met het aanbod van handelaars en verenigingen. Ze serveren ook een hapje en een drankje tijdens de braderie. Neem de tijd om eens rustig rond te kuieren en een praatje te slaan.


Publiekstent: OHR Huldenberg (vanaf 17:00)

Op zaterdag kan je voor 10lekker Italiaans eten bij OHR met een aanbod van pasta en lasagne van 17:00 tot 20:00. Daarna kan je vanop het lounge-terras genieten van de optredens. Kom je graag genieten van een Italiaanse avond, gelieve je dan in te schrijven via het formulier op onze website.


Daan ft. Ijsschegalm (19:00 - 20:00) - Podium Parking De Kronkel

Daan heeft als topartiest weinig introductie nodig. In 2014 hadden we in Huldenberg een primeur: het was de eerste keer dat Daan optrad met een harmoniebezetting, namelijk de Koninklijke Harmonie De Ysschegalm. Op zaterdag 25 september wordt deze samenwerking nieuw leven in geblazen en kunnen we opnieuw genieten van een uniek arrangement. Begeleid door de harmonie zal Daan de toeschouwers meenemen op een tocht doorheen verschillende albums.


Na het optreden van Daan volgt een korte sportieve noot want dan worden de winnaars van de Strava challenge gehuldigd. Deelnemen aan de Strava challenge kan nog tot en met 18 september. Zet je postcode achter jouw naam en fiets de 6 hellingen van de Flandrienlus. Voor meer informatie, zie www.flandrienlus.be


Hip Drop Sensation (20:30 - 22:30) - Podium Parking De Kronkel

Dansen op de sexy grooves van grote namen als Prince, Commodores, Average White Band, Anastacia, KC & the Sunshine Band, Billy Ocean en anderen? Daarvoor zit je bij Hip Drop Sensation aan het juiste adres! Ex-Clouseau gitarist/toetsenman en ex-Splinter lid Frank Truyen en drummer Björn Van De Steene verzamelden een schare straffe muzikanten en zangers met heel veel ervaring in de rugzak (Soulvision, Christ’OF Michael Jackson Tribute Band, Hammertime) en bouwden aan een ongelooflijk dansbaar repertoire waarvoor elk publiek voor de bijl gaat. Hip Drop Sensation brengt letterlijk iedereen aan het dansen.


InGenius (23:00 - 01:00) - Podium Parking De Kronkel

InGenius bezorgt je een trip van de jaren ’80 tot vandaag in een stomende show die voorbijvliegt als een sneltrein. Wat je vandaag op de radio hoort, kan morgen al in de set verwerkt zijn. Hun uitgebreid repertoire gaat van dansbare pop tot snedige rock, voor ieder wat wils dus. Ondertussen staat de band meer dan 20 jaar samen op de planken en hebben ze een ijzersterke live reputatie uitgebouwd. Met meer dan 300 optredens op hun palmares behoren ze zonder twijfel tot de top van Belgische coverbands met referenties als Marktrock en Genk-on-stage. Wie een avond stevig uit de bol wil gaan moet niet verder zoeken. Kortom, de show geeft een overzicht van de meest aanstekelijke hits uit de jaren ’80, ’90 en het nieuwe millenium: Pop, rock maar vooral veel ambiance op en rond het podium.

Zondag 26 september


Publiekstent: OHR Huldenberg (vanaf 8:00)

De dag waarnaar we allemaal hebben uitgekeken, de wegrit van de Elite mannen met onze Belgische topkanshebbers! OHR zorgt ervoor dat jij extra hard kan supporteren dankzij een goed OHR Ontbijt met spek en eieren (16€) tussen 8:00 en 11:00. Gelieve je voor het ontbijt in te schrijven via het formulier op onze website.


Braderie (9:00 - 18:00) - centrum Huldenberg

Onze handelaars en verenigingen engageren zich om inwoners en bezoekers hartelijk welkom te heten in onze mooie gemeente. Op verschillende standjes kan je kennis maken met het aanbod van handelaars en verenigingen. Ze serveren ook een hapje en een drankje tijdens de braderie. Neem de tijd om eens rustig rond te kuieren en een praatje te slaan.


Chiro Ottenburg en Jeugdhuis Jerooms (vanaf 10:00) - Jeugdweide

Op zondag slaan Chiro Ottenburg en Jeugdhuis Jerooms de handen in elkaar om een programma op onze jeugdweide te voorzien. Je kan er de ganse dag terecht voor een lekkere croque-monsieur of (vegetarische) panini. Uiteraard kan je ook genieten van een drankje en lekkere cocktail. Voor de kinderen wordt er een programma voorzien met een kinderdisco. Je kan ook komen kickeren of pingpongen. Wie kan er de zenuwen onder controle houden bij het reuze mikadospel?


Op de jeugdweide voorzien we ook extra animatie voor de kinderen. Je kan er fietsen op mini-fietsen op rollen en de ballonnenclown zal met plezier voor jou een fiets (of iets anders leuks) in elkaar plooien. Kom ook kijken naar de steltenloper en de jongleur op het Gemeenteplein, waar er ook grondig gepoetst zal worden door De Poetsploeg, opnieuw een komische act. Doorlopend wort er ook muziek voorzien door Music Dream om de inwoners en bezoekers in de juiste sfeer te brengen voor de passage van de renners.


WK tentoonstelling (10:00 - 19:00) - Sporthal De Kronkel

Om het fietsen en onze wielergeschiedenis extra in de verf te zetten, organiseren we in samenwerking met de Heemkundige Kring van Huldenberg een unieke WK-tentoonstelling in de sporthal De Kronkel. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Je kan tijdens de tentoonstelling ook steeds genieten van een hapje en een drankje, aangeboden door Smash Neerijse.


Men & a Lady (11:00 - 13:00) - Podium Parking De Kronkel

Men & a Lady is all about having a good time. Miss Melissa en haar vijf mannen openen op het podium een blik 50s & 60s-klassiekers, gemarineerd in een origineel sausje. Ambiance is prioriteit nummer één voor deze Rock n' roll coverband. Op dit moment behoort Men & a Lady absoluut tot de top van de coverbands in de Benelux. Ze leveren een geweldige podiumperformance, met een unieke repertoirekeuze. Een ideale opwarmer om de laatste WK-dag goed te starten.


Seventy And Orange (18:30 - 20:30) - Podium Parking De Kronkel

Seventy And Orange brengt u The Alternative Rock 'n Roll Roadshow! Waan je op Rock Werchter of Pukkelpop met deze steengoede coverband. Deze coverband is ontstaan uit het gitaargeweld van de alternatieve rockband "Snipe" en de ritmetandem van Eden (Roos Van Acker). Actuele alternatieve rock afgewisseld met dansbare pop en klassieke rocknummers. Het is een recept dat werkt. Hun missie is het publiek veroveren en ambiance maken!


Switch Corona (21:00 - 23:00) - Podium Parking De Kronkel

Switch Corona is een 4-man sterke alternatieve rock coverband met een stevige live reputatie. Een concert van deze kerels is steeds een intense belevenis en ontaardt telkens in een stomende rock-party. Power versies van rock klassiekers worden afgewisseld met smaakvolle uitvoeringen van bloedmooie songs en plezante meezingers, waarbij ze ook al eens de trekzak durven boven halen. Ze laten niemand op hun honger zitten. Een knallende afsluiter van het WK in Huldenberg.


Over vzw KAVA

Voor de realisatie van dit programma heeft de vzw Huldenberg Fandorp WK2021 samengewerkt met vzw KAVA. Deze organisatie heeft als doel coverbands te matchen aan organisatoren waarbij enerzijds de organisatoren op de nodige steun kunnen rekenen om hun event goed te laten verlopen en anderzijds coverbands de praktische afspraken/regelingen kunnen uit handen geven en met een gerust hart naar hun optreden vertrekken. Dit doen zedoor boekingen te doen voor coverbands die live sterk zijn en een faire prijs/kwaliteitsverhouding hanteren en door organisatoren met deze bands in contact te brengen. Ze bekijken met de organisatoren wat er nodig is om tot een geslaagd optreden te komen en maken goede afspraken met de coverbands zodat de dag van het optreden voor alle partijen vlekkeloos kan verlopen. Meer info over hun werking en de coverbands die ze vertegenwoordigen is te vinden via www.vzwkava.be.