WK Tentoonstelling in De Kronkel

Opening WK Tentoonstelling op donderdag 23/09 om 19:00

Om het fietsen en onze wielergeschiedenis extra in de verf te zetten, organiseren we in samenwerking met de Heemkundige Kring van Huldenberg een unieke WK-tentoonstelling in de sporthal De Kronkel. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 23/09 om 19:00. Iedereen is van harte welkom! De tentoonstelling is gratis te bezoeken op vrijdag 24/09 van 13:00 tot 19:00, zaterdag 25/09 van 10:00 tot 19:00 en zondag 26/09 van 10:00 tot 19:00. Je kan tijdens de tentoonstelling ook steeds genieten van een hapje en een drankje, aangeboden door Smash Neerijse.


We zetten graag al enkele standhouders in de kijker:


Felix Cycles:

Felix Cycles is een platform voor creatieve en sportieve geesten die van de fiets een technisch en artistiek kunstwerk willen maken. Ze maken het perfecte stalen frame voor uw fiets. Alles op maat en met de componenten van uw keuze. Onderdelen van een bestaande fiets overnemen op een custom built kader kan ook. Samen met een groep van meer dan 20 kunstenaars decoreren ze uw fietsframes en maken ze er een uniek pareltje van. Op en top Made in Belgium, meer nog: met een atelier in Leefdaal. Tijdens de tentoonstelling zal je kunstenaars live aan het werk kunnen zien. Kom hun fietsen ontdekken tijdens de tentoonstelling.


Voor meer informatie: www.felixcycles.be
Leuven Wielerstad:

Leuven Wielerstad – In het wiel van het WK 2021 brengt voor het eerst de meest verrassende verhalen uit de 140-jarige wielergeschiedenis van Leuven. Wie weet dat de eerste Belgische kampioen wielrennen in 1884 uit Leuven kwam? Dat een Leuvense cafébaas in 1947 onverwacht de Ronde van Spanje won? Maar ook onze eigen streek komt aan bod met een aantal unieke verhalen. Het is een stijlvol vormgegeven boek met tientallen tekeningen in kleur. De illustraties worden ook tentoongesteld en zijn beschikbaar in een gelimiteerde kunstdruk-uitgave. De verhalen werden opgetekend en verzameld door Gunter Hauspie, een historicus en reisjournalist. Reinhart Croon is een gewaardeerd tekenaar die staat voor elegante en zeer aansprekende illustraties. Beiden delen een passie voor de fiets. Kom het boek en de tekeningen ontdekken op de tentoonstelling.


Voor meer informatie: www.leuvenwielerstad.be


Heemkundige Kring van Huldenberg

De Heemkundige Kring van Huldenberg heeft als doelstelling het verzamelen van allerlei kennis over de gemeente en het verspreiden van die heemkennis door middel van publicaties, voordrachten en tentoonstellingen. Speciaal voor het WK wielrennen dook de Heemkundige Kring in de wielergeschiedenis van onze gemeente. Ze hebben beeldmateriaal verzameld van meer dan 40 lokale renners uit onze oude en jonge wielergeschiedenis. De foto’s worden zorgvuldig afgedrukt en ingekaderd. Ze hangen klaar om ontdekt te worden tijdens de tentoonstelling.


Duckwing

Een onderneming uit Huldenberg met een hart voor de natuur. In onze mooie en groene Druivenstreek willen ze kleine groepen een uitdagende en gezellige natuurbeleving bezorgen. Met het oog op het WK zetten ze de kickbikes in de kijker, een kruising tussen een step en een fiets. De kickbikes zijn zeer stevig en robuust en worden ingezet tijdens verjaardagsfeestjes, (foto)zoektochten, teambuildings en workouts. Verhuur met of zonder begeleiding is mogelijk.


Voor meer informatie: www.duckwing.be