Zaterdag 25 september

Jeugdhuis De Schup (vanaf 8:00) - Jeugdweide

Bij De Schup denken ze ‘ochtendstond heeft goud in de mond’ want ze beginnen er vroeg aan op zaterdagochtend. Tussen 8:00 en 11:00 voorzien ze een ontbijt op de jeugdweide in het centrum van Huldenberg. Kom genieten van een lekker en uitgebreid ontbijt om het weekend stevig in te zetten. Er zijn koffiekoeken, spek en eieren, pistolets, cornflakes en veel ander lekkers. Een koffie of een glaasje bubbels? Ze hebben alles voorzien. Vanaf 11:00 start Schup Terrazza waar jong en oud kan genieten van een aantal leuke activiteiten. Kom eens langs om een hindernissenparcours uit te proberen of om te kubben of te dartsen. Geniet met vrienden en familie. Tussendoor kan je uiteraard ook naar de passage van de WK wedstrijd gaan kijken. Vanaf 17:00 worden de dansbenen wakker gemaakt en start Schup Danst! DJ Benni & Friends zal voor de muziek zorgen tot in de vroege uurtjes. De Schup voorziet de hele dag en nacht een hapje en een drankje. Kom zeker langs en blaas samen met de huidige leden en het bestuur 20 kaarsjes uit om de 20e verjaardag van De Schup te vieren.

 

Op de jeugdweide voorzien we ook extra animatie voor de kinderen. Je kan er fietsen op mini-fietsen op rollen en de ballonnenclown zal met plezier voor jou een fiets (of iets anders leuks) in elkaar plooien. Kort na de middag zullen De Peetjes de bezoekers verwelkomen op het Gemeenteplein. We kunnen het niet genoeg benadrukken: echt iedereen is welkom in het WK Fandorp.

 

WK tentoonstelling (10:00 - 19:00) - Sporthal De Kronkel

Om het fietsen en onze wielergeschiedenis extra in de verf te zetten, organiseren we in samenwerking met de Heemkundige Kring van Huldenberg een unieke WK-tentoonstelling in de sporthal De Kronkel. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Je kan tijdens de tentoonstelling ook steeds genieten van een hapje en een drankje, aangeboden door Smash Neerijse.

 

Spiegeltent: Oudervereniging Den Elzas Huldenberg en Dansschool Step by Step (vanaf 12:00)

Ook op zaterdag kan je in de Spiegeltent terecht voor een leuke namiddag. Tussen 12:00 en 14:30 kan je er terecht voor een braadworst met appelmoes of een (veggie) hamburger. Vanaf 14:30 organiseren we een heuse wielerbingo waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Doorlopend kan je genieten van een lekkere pannenkoek of een stukje cake. Om 16:00 plannen we een optreden van de demoteams van Step by Step en kan je het kersverse Belgisch kampioenenduo hip-hop aan het werk zien op het podium op de parking van De Kronkel. Na de optredens kan je nog steeds in de Spiegeltent terecht voor een drankje en een hapje. Kom zeker langs en steun onze verenigingen.

 

Braderie (14:00 - 19:00) - centrum Huldenberg

Onze handelaars en verenigingen engageren zich om inwoners en bezoekers hartelijk welkom te heten in onze mooie gemeente. Op verschillende standjes kan je kennis maken met het aanbod van handelaars en verenigingen. Ze serveren ook een hapje en een drankje tijdens de braderie. Neem de tijd om eens rustig rond te kuieren en een praatje te slaan.

 

Publiekstent: OHR Huldenberg (vanaf 17:00)

Op zaterdag kan je voor 10€ lekker Italiaans eten bij OHR met een aanbod van pasta en lasagne van 17:00 tot 20:00. Daarna kan je vanop het lounge-terras genieten van de optredens. Kom je graag genieten van een Italiaanse avond, gelieve je dan in te schrijven via het formulier op onze website.

 

Daan ft. Ijsschegalm (19:00 - 20:00) - Podium Parking De Kronkel

Daan heeft als topartiest weinig introductie nodig. In 2014 hadden we in Huldenberg een primeur: het was de eerste keer dat Daan optrad met een harmoniebezetting, namelijk de Koninklijke Harmonie De Ysschegalm. Op zaterdag 25 september wordt deze samenwerking nieuw leven in geblazen en kunnen we opnieuw genieten van een uniek arrangement. Begeleid door de harmonie zal Daan de toeschouwers meenemen op een tocht doorheen verschillende albums.

Huldiging Strava challenge (20:00) - Podium Parking De Kronkel

Na het optreden van Daan volgt een korte sportieve noot want dan worden de winnaars van de Strava challenge gehuldigd. Deelnemen aan de Strava challenge kan nog tot en met 18 september. Zet je postcode achter jouw naam en fiets de 6 hellingen van de Flandrienlus. Voor meer informatie, zie www.flandrienlus.be

 

Hip Drop Sensation (20:30 - 22:30) - Podium Parking De Kronkel

Dansen op de sexy grooves van grote namen als Prince, Commodores, Average White Band, Anastacia, KC & the Sunshine Band, Billy Ocean en anderen? Daarvoor zit je bij Hip Drop Sensation aan het juiste adres! Ex-Clouseau gitarist/toetsenman en ex-Splinter lid Frank Truyen en drummer Björn Van De Steene verzamelden een schare straffe muzikanten en zangers met heel veel ervaring in de rugzak (Soulvision, Christ’OF Michael Jackson Tribute Band, Hammertime) en bouwden aan een ongelooflijk dansbaar repertoire waarvoor elk publiek voor de bijl gaat. Hip Drop Sensation brengt letterlijk iedereen aan het dansen.

 

InGenius (23:00 - 01:00) - Podium Parking De Kronkel

InGenius bezorgt je een trip van de jaren ’80 tot vandaag in een stomende show die voorbijvliegt als een sneltrein. Wat je vandaag op de radio hoort, kan morgen al in de set verwerkt zijn. Hun uitgebreid repertoire gaat van dansbare pop tot snedige rock, voor ieder wat wils dus. Ondertussen staat de band meer dan 20 jaar samen op de planken en hebben ze een ijzersterke live reputatie uitgebouwd. Met meer dan 300 optredens op hun palmares behoren ze zonder twijfel tot de top van Belgische coverbands met referenties als Marktrock en Genk-on-stage. Wie een avond stevig uit de bol wil gaan moet niet verder zoeken. Kortom, de show geeft een overzicht van de meest aanstekelijke hits uit de jaren ’80, ’90 en het nieuwe millenium: Pop, rock maar vooral veel ambiance op en rond het podium.